Nurdan Haber

NASA’nın uzay aracı Cassini, en zorlu görev için yola çıktı!

NASA’nın uzay aracı Cassini, en zorlu görev için yola çıktı!
01 Kasım 2015 - 3:53

Nurdanhaber-Haber Merkezi

NASA‘nın en çok bilinen uzay araçlarından birisi olan CassiniSatürnve Satürn‘ün uydularını inceleme görevlerine sahip. Bugüne kadar “halkalı gezegen” olarakta bilinen Satürn‘ü ve hespi isimlendirilmemiş 62 uydusundan bazılarını incelemiş olan Cassini, en zor görevlerinden birisini gerçekleştirmek için hazırlanıyor. NASA‘nın üzerinde durduğu Enceladus‘u inceleyen ve bu incelemeler sonucunda Enceladus‘un alt tabakalarında devasa bir okyanus bulunduğunu doğrulayan Cassini, okyanuslardan örnek almayı deneyecek.

NASA‘nın talimatıyla rotasını Enceladus‘a döndüren Cassini, bu görevi için gezegende bulunan gayzer olaylarından yararlanmayı düşünüyor. Gezegenin alt tabakalarında bulunan ve yüzeye çıkmak için can atan okyanus tabakasının belirli aralıklarla yarattığı gayzerlerin atmosferde bıraktığı kalıntılardan bazılarına erişmeye çalışacak olan Cassini, son derece hızlı bir şekilde bu görevi gerçekleştirecek.

Yaklaşık 30.500 kilometre hızlaEnceladus yüzeyinden sadece 45-50 kilometre yukarıda olacak olan Cassini, bu sırada yoluna devam ederken gezegenin atmosferinde kalan gayzer örneklerinden toplamayı ve incelemeleri bilim adamlarına aktarmayı hedefliyor. Böylece Enceladus‘ta bulunan suyun kimyasal yapısı hakkında bilgiye erişebilecek olan bilim adamları, bu suyun Dünya’da bulunan sudan ne kadar eksik olduğunu anlayabilecek.

Kim bilir, belki de Enceladus‘ta bulunan su sadece birkaç eklemeyle Dünya’daki suya benzer bir yapı kazanır ve bir gün, canlıların yaşayabileceği bir ortama dönüşür.

Yeni akit

Alem-i İslamBediüzzaman'danDr. Mehmet Rıza DerindağDünyaGenelGünün Hadisiİslam ve HayatMisafir YazarlarNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Leyle-i Regaib Özel 5.000 Hatim Programı
Alem-i İslamBediüzzaman'danDünyaGenelGündemGünün DersiGünün Hadisiİslam ve HayatNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Genç Hafızlardan Şehitlerimiz İçin Dualar ve Kur-an’ı Kerim Tilavetleri
Alem-i İslamDerslerDünyaEkonomiFıkıh & HadisGenelGündemGünün DersiGünün DuasıGünün HadisiHayatHizmetİslamİslam ve HayatKartpostal - VecizeNur TalebeleriRisale-i NurRisale-i Nur DünyasıSorularla RisaleSual-CevapTürkiyeYazarlarımız
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri ile Risale-i Nur Dersi” ŞUALAR’DAN 9.DERS ( 9. ŞUA )