Nurdan Haber

Alimler Birliğinden ‘Aksa’ya Destek Kampanyası’

Alimler Birliğinden ‘Aksa’ya Destek Kampanyası’
23 Aralık 2015 - 17:20

Nurdanhaber-Haber Merkezi

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mescid-i Aksa’ya ve burada bulunan “murabıtlar” adı verilen gönüllülere destek için uluslararası alanda bir kampanya başlattığını duyurdu.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, “İsrail işgal yönetiminin Müslümanlara ait mekanlara yönelik yıkımlarına dikkati çekmek için tüm üyelerden, 25 Aralık Cuma gününü Mescid-i Aksa’ya destek günü olarak tahsis etmeleri” istendi.

Açıklamada ayrıca, üye ülkelerdeki cuma hutbelerinde, Mescid-i Aksa ve murabıtlara verilecek desteğin konu alınmasının yanı sıra Aksa’daki 12 bin murabıtın aylık 600 dolar olacak şekilde maaşa bağlanması çağrısında bulunuldu.

Murabıtlar, Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı korumak için genellikle vakitlerini kutsal mekanda geçiren kişilerden oluşuyor.

Erdemlihayat

Alem-i İslamBediüzzaman'danDr. Mehmet Rıza DerindağDünyaGenelGünün Hadisiİslam ve HayatMisafir YazarlarNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Leyle-i Regaib Özel 5.000 Hatim Programı
Alem-i İslamBediüzzaman'danDünyaGenelGündemGünün DersiGünün Hadisiİslam ve HayatNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Genç Hafızlardan Şehitlerimiz İçin Dualar ve Kur-an’ı Kerim Tilavetleri
Alem-i İslamDerslerDünyaEkonomiFıkıh & HadisGenelGündemGünün DersiGünün DuasıGünün HadisiHayatHizmetİslamİslam ve HayatKartpostal - VecizeNur TalebeleriRisale-i NurRisale-i Nur DünyasıSorularla RisaleSual-CevapTürkiyeYazarlarımız
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri ile Risale-i Nur Dersi” ŞUALAR’DAN 9.DERS ( 9. ŞUA )