Nurdan Haber

Gazze sınırında ‘ateş cuması’

Gazze sınırında ‘ateş cuması’
06 Nisan 2018 - 14:58

Büyük Geri Dönüş eylemleri sürüyor. 6 hafta sürmesi beklenen eylemler geçen cuma başlamıştı. Bugün ise İsrail ordusunun saldırılarına karşı ‘ateş cuması’ ilan edildi.

Bugün İsrail ordusunun saldırılarına karşı “ateş cuması” ilan edildi. On binlerce Filistinli de bu sebeple bir kez daha Toprak Günü için bir araya geldi.

İSRAİL SALDIRDI

Filistinlilerin silahsız bir şekilde gerçekleştirdiği bu yürüyüşe tıpkı geçen cumaki gibi İsrail askerleri tarafından gerçek mermilerle müdahale edildi. Saldırıla 2 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.

CANLI YAYIN

SAYI 50 BİNİ BULABİLİR

İsrail ordusu Gazze sınırında bugün düzenlenecek eylemlere 50 bin kişinin katılmasının beklendiğini açıkladı.

4d040a6c-7b3b-4c4d-bc48-296eb04c578b

GEÇEN CUMA 15 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Filistinlilerin İsrail sınırında başlattığı ve “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” olarak adlandırılan protesto gösterisinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetmişti. Bakanlık, İsrail askerlerinin ateşi ve çatışmalar sonucu 750 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Gösteri öncesi de İsrail’in açtığı top ateşi sonucu Filistinli bir çiftçi yaşamını yitirmişti. Filistinliler 6 hafta sürmesi planlanan eylem nedeniyle sınır bölgelerinde çadırlar kurmuştu.

 

Alem-i İslamBediüzzaman'danDr. Mehmet Rıza DerindağDünyaGenelGünün Hadisiİslam ve HayatMisafir YazarlarNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Leyle-i Regaib Özel 5.000 Hatim Programı
Alem-i İslamBediüzzaman'danDünyaGenelGündemGünün DersiGünün Hadisiİslam ve HayatNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Genç Hafızlardan Şehitlerimiz İçin Dualar ve Kur-an’ı Kerim Tilavetleri
Alem-i İslamDerslerDünyaEkonomiFıkıh & HadisGenelGündemGünün DersiGünün DuasıGünün HadisiHayatHizmetİslamİslam ve HayatKartpostal - VecizeNur TalebeleriRisale-i NurRisale-i Nur DünyasıSorularla RisaleSual-CevapTürkiyeYazarlarımız
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri ile Risale-i Nur Dersi” ŞUALAR’DAN 9.DERS ( 9. ŞUA )