Nurdan Haber

Avustralya Nitelikli Göçmenler İçin İki Yeni Vize Açıkladı

Avustralya Nitelikli Göçmenler İçin İki Yeni Vize Açıkladı
18 Aralık 2019 - 13:27

Avustralya nitelikli göçmenler için iki yeni vize açıkladı. Hayvan bakımı uzmanları, mimarlar, demirci, natürapat, cerrah ve diğerleri, Avustralya’nın uçsuz bucaksız kırsalına yerleşmek için davet ediliyor.

Kırsal Avustralya’yla kastedilen aslında, Sydney, Melbourne ve Brisbane dışındaki her yer. Buna çok sayıda kent ve büyük şehir de dâhil.

Keçi çiftçileri, aktörler, pilotlar, arkeologlar, homeopat, hemşireler ve marangozlar da yeni açıklanan vizelere başvurabilir. Avustralya Federal Hükumeti’nin yeni başlattığı kırsal göçmen vizesi, nüfus artışını büyük şehirlerden kırsal yerleşimlere kaydırmayı hedefliyor.

İki yeni nitelikli göçmen vizesi başlatıldı. Göçmenlerin, sürekli oturum vizesi alması için kırsalda üç yıl boyunca çalışıp yaşaması gerekiyor.

Göç Bakanı David Coleman, yeni vizenin Sydney, Melbourne ve Brisbane’nın karşı karşıya kaldığı nüfus baskısını azaltıp kırsalın ihtiyacı olan nitelikleri kazanmasını saplayacağını söylüyor.

“İnsana ihtiyacı olan kırsal bölgelerde büyümeyi hedefliyoruz” diyen Coleman, göçmenlerin kırsalda üç yıl kaldıktan sonra oralara sürekli yerleşmesini beklediklerini söyledi.

Kırsal vizeler, Güney Avustralya’nın daha fazla göçmen çekmesi anlamına geliyor.

Yeni başlatılan iki vizeden biri, işveren tarafından sponsor olunan kişilerin kırsalda yaşayıp çalışmasını sağlıyor.

Bir nitelikli kırsal çalışma vizesi de, eyalet veya bölge hükumetleri veya bir aile üyesi tarafından sponsor olunan kişinin kırsalda yaşayıp çalışmasını sağlıyor.

Kaynak: SBS Türkçe

Alem-i İslamBediüzzaman'danDr. Mehmet Rıza DerindağDünyaGenelGünün Hadisiİslam ve HayatMisafir YazarlarNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Leyle-i Regaib Özel 5.000 Hatim Programı
Alem-i İslamBediüzzaman'danDünyaGenelGündemGünün DersiGünün Hadisiİslam ve HayatNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Genç Hafızlardan Şehitlerimiz İçin Dualar ve Kur-an’ı Kerim Tilavetleri
Alem-i İslamDerslerDünyaEkonomiFıkıh & HadisGenelGündemGünün DersiGünün DuasıGünün HadisiHayatHizmetİslamİslam ve HayatKartpostal - VecizeNur TalebeleriRisale-i NurRisale-i Nur DünyasıSorularla RisaleSual-CevapTürkiyeYazarlarımız
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri ile Risale-i Nur Dersi” ŞUALAR’DAN 9.DERS ( 9. ŞUA )