Nurdan Haber

Şehit anne ve bebeği uğurlanıyor!

Şehit anne ve bebeği uğurlanıyor!
01 Ağustos 2018 - 13:25

PKK’lı hainler, asker eşini ziyaretten dönen anne ve 11 aylık yavrusu Mustafa’yı şehit etti. Türkiye, dün akşam gelen yürek yakan haberle kahrolurken, bu sabah Hakkari’den gelen bir fotoğraf ise acıları katladı. Asker şehit anne ve bebeği için cenaze töreni düzenlenirken, annenin tabutunun yanında bir askerin elinde onun çerçevelenmiş fotoğrafı vardı. Bebeğin tabutunun yanında da bir asker ve elinde bir çerçeve ardı ancak bu çerçeve boştu. Bir Türk bayrağı ve yanında da ‘BEBEK’ yazıyordu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşi Serkan Karakaya’yı ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti.

bedirhan-mustafa

Olay, Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susak Deresi mevkisinde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Hain saldırıda otomobili kullanan Nurcan Karakaya olay yerinde yaşamını yitirdi, bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ağır yaralandı.

sehit-1

ACI HABER ULAŞTI

Yaralı bebek, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, annesi Nurcan Karakaya’nın cesedi aynı hastanenin morguna alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek de kurtarılamadı. Bölgede, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

sehit-2

TÖREN DÜZENLENDİ

Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

bos-cerceve-ic

toren-1

Alem-i İslamBediüzzaman'danDr. Mehmet Rıza DerindağDünyaGenelGünün Hadisiİslam ve HayatMisafir YazarlarNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Leyle-i Regaib Özel 5.000 Hatim Programı
Alem-i İslamBediüzzaman'danDünyaGenelGündemGünün DersiGünün Hadisiİslam ve HayatNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Genç Hafızlardan Şehitlerimiz İçin Dualar ve Kur-an’ı Kerim Tilavetleri
Alem-i İslamDerslerDünyaEkonomiFıkıh & HadisGenelGündemGünün DersiGünün DuasıGünün HadisiHayatHizmetİslamİslam ve HayatKartpostal - VecizeNur TalebeleriRisale-i NurRisale-i Nur DünyasıSorularla RisaleSual-CevapTürkiyeYazarlarımız
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri ile Risale-i Nur Dersi” ŞUALAR’DAN 9.DERS ( 9. ŞUA )